Няма да бъде работещ  от Продължаваме промяната и партньорите им

...
Няма да бъде работещ  от Продължаваме промяната и партньорите им
Коментари Харесай

Янев: Правителство на малцинтството няма да е работещо

Няма да бъде работещ  от " Продължаваме промяната " и сътрудниците им от " Демократична България " за съставяне на държавно управление на малцинството, излъчено от двете партии, което да събере парламентарна поддръжка от другите партии по основни цели.

Това мнение изрази на въпрос на  в коридорите на Народното събрание ръководителят на " Български напредък " Стефан Янев.

" Такова държавно управление би било неустойчиво. Едно държавно управление на малцинството ще бъде евентуално пленник на плаващи болшинства, които във всеки един миг могат да поддържат вероятността за неговото битие ", сподели той.

Според партийния водач главният фактор за сформиране на държавно управление е съществуването на устойчиво болшинство в зала. А на собствен ред то би следвало да се крепи на съдружно съглашение.
 ГЕРБ виждат болшинство в този парламент
ГЕРБ виждат болшинство в този парламент

Според Тома Биков третият мандат би трябвало да се конструира съгласно действителностите, не съгласно фантазиите

" За нас основата на болшинството е което да подсигурява кой носи отговорност, какви са механизмите за взимане на решения, за взаимоотношение сред изпълнителната и законодателната власт. "

" Български напредък " продължава с разбора си на предоставената им от Политическа партия декларация и скоро ще вземе решение дали да я поддържа или не, като съгласно Янев имало време да се изчистят противоречиви моменти от нея.

Отговорното държание е да се сформира кабинет с втория мандат, а не с третия, който е доста рисков, преповтори за следващ път пък

Председателят на " Възраждане " Костадин Костадинов пък още веднъж съобщи, че Народното събрание е мъртво родено, а опитите за сформиране на кабинет единствено удължават мъката му и бавят неизбежната му гибел.
 Костадинов вижда пълзяща окупация на страната
Костадинов вижда пълзяща окупация на страната

Българското общество не има вяра в бъдещето на страната, притеснява се Костадинов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР